Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

    Houkutus

Twilight sarjan ensimmäinen kirja. Sarjan luoja Stephenie Meyer on kertonut kuinka sai idean sarjan ensimmäiseen kirjaan Houkutukseen. Kertomansa mukaan Meyer heräsi 2. kesäkuuta 2003 nähtyään erittäin eläväntuntuista unta. Meyerin mukaan hän näki unessaan tavallisen näköisen tytön ja erittäin kaunispiirteisen vampyyripojan niityllä keskellä metsää. Kirja kertoo vampyyrin ja tavallisen ihmisen rakkaudesta. Kirjaa on myös sanottu uudeksi Titanicin rakkaustarinaksi.

Juoni: 17-vuotias Bella (oikeasti Isabella) Swan muuttaa äitinsä luota kotoaan Phoenixixta isänsä Charlien luo Forksin pikkukaupunkiin. Uudessa koulussaan Bella tapaa salaperäisen koulun oppilaan, komean Edward Cullenin, jonka omituinen käytös alkaa kiinnostaa tyttöä. Edward vaikuttaa tekevän kaikkensa vältelläkseen Bellaa, ja tyttö alkaa uskoa pojan vihaavan häntä. Bella itse ei voi olla ajattelematta Edwardia, ja heidän välillään tuntuu olevan selittämätön vetovoima.

n kautta Edward tulee useaan otteeseen pelastaneeksi Bellan osoittaen samalla omaavansa yliluonnollisilta vaikuttavia kykyjä. Vanhalta perhetuttavaltaan Jacob Blackilta Bella kuulee legendan, jonka mukaan Edward perheineen olisivat vampyyreita. Viimein Edward itse myöntää legendan todeksi, mutta lisää perheen pidättäytyvän ihmisveren juonnista ja juovan ravinnokseen vain eläinten verta. Edward varoittaa alituisesti Bellaa olemasta hänen kanssaan uskoen Bellan hengen olevan vaarassa jos hän jatkaa vampyyrin ystävänä. Bellan veren tuoksu on Edwardille houkuttelevampi kuin kenenkään muun ihmisen, ja tämän vuoksi poika pelkää jonakin päivänä tappavansa tytön.

Bellan rakkaus ja luottamus Edwardiin tekevät hänet kuuroksi varoituksille, ja Edward myöntyy seurustelemaan hänen kanssaan. He tulevat kuitenkin huomaamaan, että ihmisen ja vampyyrin välinen suhde on kaikkea muuta kuin helppo ja turvallinen. Viettäessään aikaa Edwardin vampyyriperheen Culleneiden kanssa Bellasta tulee sattumalta verenhimoisen vampyyri Jamesin uusin kohde. James alkaa saalistaa avutonta tyttöä, joka joutuu pakenemaan Forksista. Perheensä avulla Edward pelastaa Bellan Jamesilta. Pelastuttuaan Bella osoittaa halua muuttua vampyyriksi, jotta voisi viettää ikuisuuden Edwardin kanssa. Edward kuitenkin on haluton muuttamaan tyttöä, ja Bella jää vielä toistaiseksi ihmiseksi.

 

 

  Uusikuu

Sarjan toinen kirja, Uusikuu, ilmestyi vuonna 2006. Alun perin kirjasarjan luoja Stephenie Meyer ei ollut suunnitellut kirjoittavansa Houkutukselle jatkoa. Sen valmistuttua Meyer alkoi kuitenkin kirjoittaa sille epilogeja, joista lopulta tuli usean sadan sivun mittaisia. Meyer tajusi että halusi kirjoittaa vielä lisää sarjan maailmasta ja alkoi kirjoittaa Houkutukselle jatko-osaa, josta lopulta muodostui Uusikuu. Kirjan kirjoittaminen kesti noin 5kk.

Juoni: Bella Swanin mielestä on jotain tärkeämpää kuin itse elämä: Edward Cullen. Vampyyrin rakastaminen on kuitenkin vaarallisempaa kuin hän olisi koskaan voinut kuvitella. Heidän suhdettaan uhkaavat ennakkoluulet sekä läheiset ja rakkaat, ja ongelmat ovat vasta alkamassa. 18-vuotispäivänsä kynnyksellä Bella on surullinen, sillä ei haluaisi vanheta -Edward on ikuisesti 17-vuotias. Vastentahtoisesti vietetyillä syntymäpäivillä hän saa lahjapaperista haavan ja vuotaa verta verenhimoisten vampyyrien edessä... Jasper ei pysty hillitsemään himoaan. Tapahtuman jälkeen Edward lupaa, ettei Bella enää tule näkemään häntä; se on liian vaarallista. Hän valehtelee Bellalle, ettei enää rakasta tätä. Bella vaipuu masennukseen. Hän tieten tahtoen hakeutuu vaaroihin, jottai saattaisi näiden avulla nähdä Edwardin (Bella kuvittelee Edwardin näissä tilanteissa). Bella löytää ystävän Jacobista, ja heistä tulee ystävät. Jacob ihastuu Bellaan.

Eräänä päivänä Bella odottaa Jacobia rannalla tylsistyneenä kun hän saa idean hypätä mennä uimahyppäämään korkealta kalliolta niin kuin oli nähnyt Jacobin ihmissusiystävien aiemmin tehneen. Hän hyppää alas jyrkänteeltä, mutta alhaalla vedessä huomaa ettei pysty uimaan pintaan, sillä sade ja myrsky vaikuttavat veteen ja aaltoihin voimakkaasti. Hän tietää kuolevansa, mutta ei välitä, sillä tämä tarkoittaa ettei hänen enää tarvitse elää ilman Edwardia. Viime hetkellä Jacob pelastaa hänet. Samaan aikaan vampyyri Alice näkee kyvyillään tapahtuman näkynä, luulee Bellan tehneen itsemurhan ja matkustaa Forksiin. Näin ollen Edward kuulee Alicen ajatukset, ja uskoo Bellan tehneen itsemurhan. Hän päättää matkustaa Italiaan ja anella omaa kuolemaa Voltuireilta (kuten Romeossa ja Juliassa). Bella ehtii pelastaa Edwardin. Tämän jälkeen Cullenit palaavat Forksiin, ja Edward ja Bella ovat taas yhdessä. Bella haluaisi Edwardin muuttavan hänet vampyyriksi, mihin Edward lupaa suostuvansa jos Bella menee naimisiin hänen kanssaan. Bella epäröi, sillä ei tahdo mennä naimisiin niin nuorena. Jacob saapuu Bellan talolle, ja paljastaa Charlielle moottoripyöräsalaisuuden silkasta väärinkäsityksestä. Bella suuttu Jacobille ja joutuu kotiarestiin moottoripyörien vuoksi, sekä katoamisensa takia.

©2020 TwilightFinland - suntuubi.com