Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

   EPÄILYS

Julkaistiin alkuperäiskielellä vuonna 2007. Ensimmäisellä myyntiviikollaan Epäilys myi lähes 250 000 kappaletta.

Juoni: Samaan aikaan kun Seattlea ravistelee kaamea murha-aalto, jonka merkit viittaavat vampyyreihin, Forksissa Bella ja Edward ovat palanneet yhteen ja valmistautuvat päättämään lukiotaipaleensa. Heidän suhdettaan painaa kuitenkin Bellan halu mennä tapaamaan Jacobia. Edward on vastahakoinen päästämään tyttöä vaaralliseksi uskomansa Jacobin luo. Bella onnistuu vakuuttamaan Edwardin Jacobin turvallisuudesta ja alkaa jälleen viettää aikaa tämän luona La Pushissa. La Pushissa Bella oppii lisää ihmissusista ja heimon historiasta. Bella kertoo Jacobille muuttuvansa vampyyriksi lukion jälkeen ja Jacob alkaa käyttämään selvempiä keinoja ilmaistakseen rakkautensa Bellaa kohtaan. Bella kuitenkin rakastaa Jacobia vain ystävänä, joka raastaa molempien sydäntä.

Alice näkee näyn, jonka mukaan vampyyri Victoria on palannut Forksiin kostamaan Bellalle kumppaninsa Jamesin kuoleman. Bella tajuaa Victorian olevan vastuusta Seattlen verisistä tapahtumista. Victoria kokoaa vastasyntyneistä eli vasta vampyyreiksi muuttuneista vampyyreista koostuvan verenhimoisen armeijan, joka suuntaa kohti Forksia tappaakseen Bellan. Taistellakseen yhteistä vihollista vastaan Cullenit sekä Samin ja Jacobin johtamat La Pushin ihmissudet tekevät välirauhan ja sopivat taistelevansa yhdessä Victoriaa vastaan. Iltaa ennen taistelua Edward kosii Bellaa, joka suostuu. Bella, Jacob ja Edward matkustavat vuorille, missä heidän on määrä piilotella taistelun aikana yhdessä ihmissusi Sethin kanssa.

Vuorilla Bella suutelee Jacobia ja tajuaa olevansa rakastunut sekä Edwardiin että Jacobiin. Pian Jacobin lähdön taistelemaan vastasyntyneitä vastaan Victoria tulee paikalle nuoren vampyyrin kanssa. Edward ja Seth taistelevat Victoriaa ja nuorempaa vampyyria vastaan ja voittavat lopulta. Samaan aikaan vampyyrit ja ihmissudet tuhoavat Victorian vampyyriarmeijan. Edward hyväksyy Bellan rakkauden Jacobia kohtaan. Bella kuitenkin tajuaa Edwardin olevan kaikkein tärkein ihminen hänen elämässään ja päättää jättää Jacobin hänen vuokseen. Bella suostuu myös menemään naimisiin Edwardin kanssa Alicen järjestämissä häissä, joissa voisi samalla hyvästellä perheensä ja ystävänsä lopullisesti. Loukkaantunut ja sydämensä särkenyt Jacob lähtee Forksista sutena.

 

  AAMUNKOI

On sarjan neljäs ja tähän asti viimeinen osa. Se ilmestyi alkuperäiskielellä vuonna 2008. Aamunkoi on Houkutus-kirjasarjan ainakin toistaiseksi viimeinen osa. Meyer päätti päättää kirjasarjan Aamunkoihin, sillä hän näki sen pääasiassa Bella Swanin tarinana. Hänen mukaansa Bella saavuttaa Aamunkoissa kaiken haluamansa, ja Meyeristä tuntui luonnolliselta päättää tähän Bellan tarina. Hänen mukaansa Bellan tarinan jatkaminen vielä uusien osien verran ei tuntunut oikealta.

Juoni: Ensimmäisessä osassa, joka kerrotaan Bellan näkökulmasta, Bella ja Edward menevät naimisiin Alicen järjestämissä häissä. Häämatkalla Edward suostuu lopulta Bellan pyyntöön rakastella tämän kanssa. Pian tämän jälkeen Bella huomaa olevansa raskaana. Edward on huolestunut Bellan voinnista ja kehottaa tätä tekemään abortin. Bella päättää Rosalien tukemana pitää lapsen.

Toinen osa kuvataan Jacob Blackin näkökulmasta. Ihmissusilauma jakaantuu kahtia toisten halutessa tuhota Bellan lapsen ja toisten halutessa suojella sitä. Jacob, Seth ja Leah jättävät lauman suojellakseen lasta. Vauva kehittyy yliluonnollisen nopeasti, ja vain kahden viikon raskauden jälkeen Bella synnyttää puoliksi ihmis-ja puoliksi vampyyrivauvan. Vauva rikkoo kuitenkin monia Bellan luista, ja Bella menettää paljon verta. Jotta Bella selviäisi hengissä Edward muuttaa hänet vampyyriksi. Jacob, joka on mukana synnytyksessä, leimautuu vastasyntyneeseen tyttöön, Renesmeehen, ja huomaa löytäneensä sielunkumppanin hänestä.

Kolmas osa on taas Bellan näkökulmasta, kun hän kertoo uudesta elämästään vampyyrina, uusista kyvyistään ja tyttärensä Renesmeen nopeasta kehityksestä. Irina erehtyy luulemaan Renesmeetä kuolemattomaksi lapseksi, lapsena vampyyriksi muutetuksi. Kuolemattomat lapset ovat vampyyrimaailmassa kiellettyjä, ja Irina matkustaa Volterraan ilmoittamaan Renesmeestä Voltureille. Volturit ovat odottaneet tekosyytä, jotta pääsisivät hyökkäämään Culleneita vastaan. Volturit päättävät käyttää tekosyytä hyväkseen ja tuhota Renesmeen. Pelastaakseen tytön Cullenit keräävät vampyyreita ympäri maailmaa todistamaan, että Renesmee ei ole kuolematon lapsi. Volturit joutuvat vastentahtoisesti myöntämään, ettei Renesmee ole kuolematon lapsi tai uhka vampyyrimaailmalle ja jättävät Cullenit rauhaan. Edward ja Bella ovat lopulta vapaita elämään rauhassa tyttärensä kanssa.

 

©2020 TwilightFinland - suntuubi.com