Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kuten lähes kaikista hyvistä, suosituista kirjoista, myös Twilightista on tehty elokuvia. Ensimmäinen Twilight-elokuva oli Houkutus (ilmestyi vuonna 2008). Vuonna 2009 ensi-iltansa sai Twilight - Uusikuu, joka sai edellistäkin elokuvaa (Houkutusta) suuremmat katsojaluvut! Uusikuussa nähdään kaikki Houkutuksesta tutut näyttelijät.

Epäilys ilmestyi elokuvateattereihin ympäri maapalloa 30.6.2010.

Uudesta, marraskuussa 2012 ilmestyvästä Aamunkoista (osa 1) on kirjailija, Stephenie Meyer on sanonut, että elokuva tulee olemaan vaikea, lähes mahdoton tehdä tietyistä kohdista (esim. Renesmeen kuvaaminen tulee olemaan hyvin vaikeaa).

 

Twilight - Houkutus

 

 

Ohjaaja Catherine Hardwicke
Käsikirjoittaja Kirja:
Stephenie Meyer
Elokuva:
Melissa Rosenberg
Tuottaja Mark Morgan
Greg Mooradian
Wyck Godfrey
Säveltäjä Carter Burwell
Kuvaaja Elliot Davis
Leikkaaja Nancy Richardson
Pääosat Kristen Stewart
Robert Pattinson

 

 

Twilight - Uusikuu

 

 

Ohjaaja Chris Weitz
Käsikirjoittaja Kirja:
Stephenie Meyer
Elokuva:
Melissa Rosenberg
Tuottaja Mark Morgan
Wyck Godfrey
Säveltäjä Alexandre Desplat
Kuvaaja Javier Aguirresarobe
Leikkaaja Peter Lambert
Pääosat Kristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner

 

 

Twilight-Epäilys

 

Ohjaaja David Slade
Käsikirjoittaja

Kirja:
Stephenie Meyer

Elokuva:
Melissa Rosenberg

Kuvaaja Javier Aguirresarobe
Pääosat

Kristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner

 

Twilight - Aamunkoi (osa 1)

 

Twilight – Aamunkoi on elokuva, joka sai ensi-iltansa 18. marraskuuta 2011. Sen ohjasi Bill Condon. Elokuvan pääosissa näyttelevät Kristen Stewart, Robert Pattinson ja Taylor Lautner. Mediassa oli kauan aikaa väittelyä siitä, että tehdäänkö Aamunkoi elokuvaksi vai ei. Toukouussa 2010 Summit Entertainment kuitenkin virallisti elokuvan teon.  Mediassa on ollut myös paljon kohua siitä, että kuvataanko Twilight - Aamunkoi kahteen tai jopa kolmeen eri osaan. Ohjaaja Condon on kuitenkin allekirjoittanut sopimuksen yhdessä Summit Entertainmentin kanssa kaksiosaisen elokuvan kuvaamisesta.Summit Entertainment on virallistanut myös, että elokuvasta tulee kaksiosainen. Myös Renesmeen luomisesta on ollut paljon eri kantoja, sillä Renesmeen luominen tulee olemaan hyvin hankalaa. Käsikirjoittaja Melissa Rosenberg sanoo, että kaikki eivät tule olemaan tyytyväisiä elokuvasarjan päätoselokuvaan.

 

Ohjaaja Bill Condon
Käsikirjoittaja Melissa Rosenberg Romaani: Stephenie Meyer
Tuottaja Wyck Godfrey
Stephenie Meyer
Karen Rosenfelt
Pääosat Kristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner

 

 

 

 

Twilight - Aamunkoi (Osa 2)

Elokuva alkaa, kun Bella on syntynyt vampyyriksi räväkän punaisten silmiensä kera. Elokuva on päätös koko upealla saagalle ja mikäli olet aiemmin seurannut elokuvia, ei tätä viimeistä kannata jättää katsomatta. Elokuvassa koetaan vastoinkäymisiä, kun Volturit aikovat hyökätä Culleneiden kimppuun koska luulevat Bellan ja Edwardin lasta, Renesmeetä kuolemattomaksi lapseksi. Lopulta kaikin palaset loksahtavat paikoilleen ja elokuvasarja saa onnellisen päätöksen.

 

 

©2020 TwilightFinland - suntuubi.com