Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Edward  Cullen on vampyyri, joka rakastuu Bella Swaniin.

  • IHMISELÄMÄ:

Edward ja hänen vanhempansa sairastuivat espanjantautiin vuonna 1918. Hänen isänsä Edward Masen kuoli ensimmäiseen taudin aaltoon. Ennen kuolemaansa Edwardin äiti Elizabeth pyysi häntä huolehtinutta tri. Carlisle Cullenia (joka silloin työskenteli lääkärinä samassa sairaalassa) tekemään kaikkensa poikansa pelastamiseksi. Carlisle toimi hänen toiveidensa mukaan, kun Edward oli lähellä kuolemaa. Hän vei Edwardin sairaalasta kotiinsa ja muutti hänet vampyyriksi. Carlisle jopa uskoi, että Elizabeth tiesi hänen olevan vampyyri ja että se oli ainoa tapa pelastaa Edward. Näin Edward oli ensimmäinen, jonka Carlisle muutti vampyyriksi.

 

 

  • VAMPYYRIELÄMÄÄ:

Edwardilla oli kapinallinen kausi vampyyrielämänsä alussa ja hän käytti ajatustenlukukykyään tappaakseen kauheimmat ihmiset yhteiskunnasta. Myöhemmin hän katui päätöstään ja palasi Carlislen luo elämään eläinten eikä ihmisten verellä. Carlisle Cullen muutti myös kolme muuta ihmistä vampyyreiksi ja heistä tuli yhdessä heidän perheensä. Myöhemmin kaksi muuta perheenjäsentä liittyivät heihin.

  • ULKONÄKÖ:

Edwardia kuvataan kirjoissa charmikkaaksi, kohteliaaksi, määrätietoiseksi ja erittäin itsepäiseksi. Hän on erittäin suojelevainen Bellaa kohtaan ja laittaa hänen turvallisuutensa, ihmisyytensä ja hyvinvointinsa aina etusijalle. Edwardilla on usein tapana ylireagoida, erityisesti tapauksissa, joissa on kyseessä Bellan turvallisuus. Hän kertoo joitakin asioita elämästään 1900-luvulta, ja osaa olla erittäin romanttinen. Edward näkee itsensä hirviönä ja rakastuttuaan Bellaan hän toivoo epätoivoisesti, että hän olisi itsekin ihminen.

Kuten kaikki vampyyrit Houkutus-sarjassa, Edwardin kuvataan olevan mahdottoman kaunis. Monissa kirjan kohdissa Bella vertaa Edwardia myyttiseen Kreikan Adonikseen. Edwardin iho on "kuin marmoria"; erittäin kalpea, jääkylmä ja se kimaltelee auringossa. Bella kuvaa Edwardin olevan täydellinen ja että hänellä on kulmikkaat ja korkeat poskipäät, vahvat leukaperät, suora nenä ja täyteläiset huulet. Hänen hiuksensa ovat sotkuisesti ja ne ovat väriltään epätavallisen pronssinväriset, ne hän peri biologiselta äidiltään. Hänen silmänsä, jotka hänen ihmisyytensä aikana olivat vihreät, ovat nyt kullanruskeat. Hänen ulkonäkönsä vaihtelee sen mukaan kuinka "nälkäinen" hän on: silmät tummenevat, tullen melkein mustiksi ja hänen silmiensä alle ilmestyvät tummat varjot. Hänen vartalonsa on hoikka ja lihaksikas.

 

  • VAMPYYRIKYVYT JA -KIINNOSTUKSET:

Edward, kuten muutkin Houkutus-sarjan vampyyrit, on yliluonnollisen kaunis, vahva, nopea, kestävä ja ketterä. Hänen tuoksunsa ja äänensä ovat erittäin vietteleviä, jopa niin paljon, että hän joskus "häikäisee" Bellan yksinkertaisesti vahingossa. Houkutuksessa Edward selittää, että kuten muidenkaan vampyyrien, hänen ei tarvitse hengittää, vaikka hän niin tekeekin, koska se auttaa haistamaan ympäristön. Hän voi periaattessa syödä tavallista ruokaa, mutta se ei ole hänen ruokavaliotaan, ja vertaa sitä samaan kuin jos ihminen yrittäisi syödä multaa. Edward ja muut vampyyrit eivät nuku koskaan.

Niiden taitojen lisäksi joita muutkin vampyyrit omaavat, Edwardilla on erityisiä kykyjä. Hän on Culleneista nopein ja päihittääkin heistä kenet tahansa juoksemisessa. Edward osaa myös lukea toisten ajatuksia, paitsi Bellan, joka on ainoa poikkeus. Tämän Meyer selitti sillä, että Bellalla on erittäin yksityinen mieli. Edwardin puhetyyli on kuin suoraan 1900-luvulta.

Edward on musikaalinen ja hän osaakin soittaa pianoa kuin virtuoosi. Hän nauttii lähes kaikenlaisesta musiikista mukaan lukien klassinen, jazz, metalli, vaihtoehtorock ja punk/rock. Hän ei kuitenkaan pidä countrysta. Hän perustaa eniten indie rockista ja arvostaa rockia ja klassista saman verran. Hän mainitsee Houkutuksessa, että hän pitää 1950-luvun musiikista enemmän kuin 1960-luvun, eikä pidä lainkaan 1970-luvun ja sanoo että 1980-luvun musiikki oli "siedettävää".

Edward omistaa Volvo C30:n ja Aston Martin V12 Vanquish:in, joka on hänen "erikoistilaisuus"-autonsa. Hän antoi myös siskolleen Alicelle Porsche 911 Turbo:n lahjana kirjassa Epäilys. Edward osti myös moottoripyörän, jotta voisi ajaa Bellan kanssa, mutta antoi sen Jasperille tajuttuaan, että Bellan moottoripyöräharrastus oli juttu, jonka hän halusi jakaa Jacobin kanssa.

 

  • YSTÄVÄT:

Koska Edward on vampyyri, ei hänellä ole kunnollisia ihmisystäviä.

Epäilyksessä Edward taistelee Victoriaa vastaan (Victoria haluaa tappaa Bellan, koska Edward tappoi Victorian rakastetun, Jamesin, periaatteella "silmä silmästä"). Häntä taistelussa auttaa nuori ihmissusi Seth Cleanwater. Päihitettyään Victoria, Sethin ja Edwardin välille syntyy yhteys, vaikka ihmissudet ja vampyyrit ovatkin vihollisia. Aamunkoissa heidän ystävyyssuhteensa syvenee entisestään, sillä Seth liittyi Jacobin laumaan, kun Sam olisi tappanut Bellan ja tämän sikiön. Seth seisoo Cullenien rinnalla Volturien saapuessa tuhoamaan heidät.

Jacob Black (ihmissusi) on yksi Edwardin ystävistä ja Bellan paras ystävä. Aluksi Jacob ei välittänyt siitä, että Bella oli Edwardin kanssa, mutta muututtuaan sudeksi, Jacob luo vihamielisiä tunteita Edwardia kohtaan, koska sudet ja vampyyrit ovat vihollisia. Tämä viha oli myös osaksi Jacobin Bellaa kohtaan tuntemien romanttisten tunteiden syytä. Lopulta Jacob tunnustaa Bellalle tunteensa. Tästä huolimatta Edward ei ikinä vihaa Jacobia. Kun Bella synnyttää hänen ja Edwardin lapsen, Renesmeen, Jacob leimautuu häneen. Edward ärsyyntyy tästä, mutta ymmärtää Jacobin leimaantumisen olevan tahaton, ja ettei Jacob saanut valita tunteitaan Renesmeetä kohtaan. Tämän jälkeen heidän tunteensa toisiaan kohtaan tulevat ystävällisemmiksi. Kun he seisovat yhdessä Voltureita vastaan, Edward hyvästelee Jacobin kutsuen tätä pojakseen, näillä sanoilla: Hyvästi Jacob, veljeni... poikani (Aamunkoi kpl 37). Volturien lähdettyä Edward ja Jacob ovat ystäviä ja ymmärtävät toisiaan.

  • PERHE

Carlisle Cullen - Edwardin "vampyyri-isä" loi Edwardin. Heillä on hyvät välit, ja Edward puhuu isästään aina kunnioittavaan sävyyn. Myös Carlisle kunnioittaa Edwardia.

Esme Cullen - Edwardin "vampyyri-äiti" välittää Edwardista kuin olisi tämän biologinen äiti.

Alice Cullen - Edwardin lempisisar. Alicella ja Edwardilla on hyvät välit, vaikka toisinaan Alice käy Edwardin hermoille sotkeutuessaan hänen ja Bellan asioihin. Alice kuitenkin pitää Bellasta hyvin paljon, ja oli alusta asti tukemassa Edwardia, vaikka muut epäilivät heidän suhdettaan Bellan inhimmillisyyden vuoksi.

Jasper Hale - Hänellä ja Edwardilla on veljellinen yhteys. Edward pyytää Jasperilta apua mm. opettelussa taistelemaan vastasyntyneitä vampyyrejä vastaan.

Emmett Cullen - Edwardin toinen veli. Isolla ja lihaksikkaalla Emmettillä ja Edwardilla on hyvät välit. Emmett oli varuillaan Bellan suhteen, mutta lämpeni lopulta. Hän on aina ollut halukas taistelemaan myös Bellan ja koko perjeensä puolesta.

Rosalie Hale - Kuvankauniin Rosalien Carlisle loi siinä toivossa, että hänestä ja Edwardista tulisi kumppanit. Edward ei kuitenkaan koskaan ollut kiinnostunut Rosaliesta sillä tavalla, ja heidän välillään vallitsee sisarellinen suhde.

 

  • MUUTA:

Elokuvissa Edward Cullenia näyttelee Robert Pattinson. Hän seurustelee vastanäyttelijänsä, Kristen Stewartin kanssa.

Kun hahmoa on kehuttu ylitsevuotamattomasti ja kutsuttu häntä "teinityttöjen pakkomielteeksi", muutama kritiikkikin on tullut mm. hahmon seksismistä. Gina R. Dalfonzo National Review Onlinesta kuvaa Edwardia epävakaaksi ja "petoeläimeksi", käyttäen käyttäytymisesimerkkejä ja Bellan vakoilua tämän nukkuessa, keskustelujen salakuuntelua, ystävien valintaan vaikuttamista ja yllyttäen häntä huiputtamaan omaa isäänsä, siksi Edward on Dalfonzon milelestä "yksi modernin fiktion paras kandidaatti hillitsevässä asteessa." Kellan Rice Blast Magazine -lehdestä kritisoi Bellan ja Edwardin suhdetta sanoen että se "romantisoi ja idealisoi... selvästi epäterveelliset - jopa herjaavat - suhteet." (Mutta nämä jututhan ovat täyttä luikuria!)

 

©2020 TwilightFinland - suntuubi.com