Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Carlisle&Esme Cullen. Kun Esme yritti itsemurhaa (menetettyään lapsensa), Esmeä luultiin kuolleeksi ja hänet vietiin ruumishuoneelle. Lääkärinä silloisessa sairaalassa työskennellyt Carlisle tajusi naisen olevan vielä elossa, ja muutti tämän vampyyriksi. He rakastuivat, ja menivät naimisiin. Ensi kertaa he tapasivat Esmen ollessa 16-vuotias, jolloin Carlisle hoisi hänen katkennutta jalkaansa.

 

CARLISLE CULLEN

On Edwarin vampyyriperheen pää ja sen ensimmäinen jäsen. Hän syntyi Lontoossa 1640-luvulla. Hänen anglikaanipappi-isänsä ja muu papisto metsästivät olentoja kuten noitia, ihmissusia ja vampyyreita, ja myös Carlisle osallistui otusten jahtiin. Eräänä yönä vampyyri hyökkäsi hänen kimppuunsa, ja hyökkäyksen seurauksena Carlisle muuttui itsekin vampyyriksi. Hän onnistui pakoon muilta, sillä ei halunnut kuolla. Hän piiloutui päiviksi. Hän oli kauhuissaan siitä miksi oli muuttunut ja yritti surmata itsensä siinä kuitenkaan onnistumatta. Hän ei halunnut surmata ihmisiä ja sinnitteli pitääkseen verenhimonsa kurissa. Tullessaan hyvin nälkäiseksi hän menetti itsehillintänsä ja tappoi lähellä olleen kauriin juoden sen veren. Tajutessaan että elääkseen hänen ei tarvitsisi tappaa ihmisiä hän alkoi hallita verenhimoaan ja kouluttautui lääkäriksi auttaakseen ihmisiä. Hän eli myös vähän aikaa Volturien luona, joita pidetään siis vampyyrimaailman kuninkaallisina. Ajan myötä Carlisle muutti toisia, jo kuolemaisillaan olevia ihmisiä vampyyreiksi saadakseen seuraa yksinäiseen elämäänsä. Ensimmäiseksi hän muutti vampyyriksi Edwardin, joka oli kuolemaisillaan espanjantautiin. Myöhemmin Carlisle muutti vielä Esmen, Rosalien ja Emmettin. Hän ja Esme rakastuivat ja menivät naimisiin.

Läpi Houkutus-sarjan Carlisle työskentelee lääkärinä ja tarjoaa lääketieteellistä apua muun muassa Bellan raskauden aikana kirjassa Aamunkoi. Hänen fyysinen ikänsä on 23 vuotta. Oikeasti hän on noin 340 vuotias. Carlislella on vaaleat hiukset, ja hän on 190 cm pitkä ja hoikka mutta lihaksikas.

Elokuvissa Carlislea näyttelee Peter Facinelli.

 

ESME CULLEN

On Cullenien perheen "äiti" ja Carlislen vaimo. Esme syntyi vuonna 1895 Ohion Columbuksessa. Hän tapasi ensi kertaa Carlislen tämän hoitaessa Esmen katkennutta jalkaa tämän ollessa 16-vuotias.Myöhemmin Esme meni naimisiin Charles Evensonin kanssa ja tuli tälle raskaaksi.Mies kohteli häntä huonosti, ja syntymättömän lapsensa takia Esme karkasi kotoaan. Esme synnytti pojan, mutta tämä kuoli vain muutamaa päivää myöhemmin. Murtunut Esme yritti tehdä itsemurhan hyppäämällä alas kalliolta, mutta jäi eloon. Häntä kuitenkin luultiin kuolleeksi ja hänet vietiin ruumishuoneelle sairaalaan, jossa Carlisle työskenteli. Carlisle tajusi naisen olevan vielä elossa, tosin niin lähellä kuolemaa, ettei hän selviäisi ihmisenä. Carlisle päätti pelastaa Esmen hengen ja muutti hänet vampyyriksi. Myöhemmin he rakastuivat ja menivät naimisiin. Esme on lapsirakas ja rakastaa paljon kaikkia adoptiolapsiaan. Hän pitää paljon myös Bellasta.

Fyysiseltä iältään Esme on 26-vuotias. Oikeasti hän on 109-vuotias. Hänellä on tavalliset vampyyrin voimat, mutta ei erikoistaitoa. Hänellä sanotaan kuitenkin olevan "kyky rakastaa intohimoisesti". Esmeä kuvataan noin 170 cm pitkäksi, ja hänen vartalonsa on hoikka, mutta pyöreä ja pehmeä. Hänellä on kuvattu olevan poltetun sokerin väriset kiharat hiukset ja sydämen muotoiset kasvot, joissa on pisamia. Esme nauttii vanhojen talojen ja antiikin restauroinnista ja muun muassa sisustaa oman mökin Bellalle ja Edwardille. Aamunkoissa paljastetaan, että Esme omistaa Etelä-Amerikassa saaren nimeltä "Isle Esme", jonka hän on saanut lahjaksi Carlislelta. Edward ja Bella viettävät kuherruskuukautensa saarella. Bella ja Edward nimeävät lapsensa Renesmeen osittain Esmen mukaan.

Elokuvissa Esmeä näyttelee Elizabeth Reaser.

 

©2020 TwilightFinland - suntuubi.com