Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kaikkien Houkutus sarjan menestys kirjojen takana on Stephenie Meyer.

 

Twilight-sarjan ohella häneltä on ilmestynyt myös Prom Nights from Hell (2007), joka on novellikokoelma. Ja The Host eli 'vieras' (2009).

Stephenie Meyerin viralliset kotisivut: www.stepheniemeyer.com/

Meyer Twilight-tähtien kanssa.

Hän syntyi 24.12.1973, Connecticutin osavaltion Hartfortissa.. Eli tällä hetkellä hän on 38-vuotias. Hänellä on viisi sisarusta Seth, Emily, Jacob, Paul ja Heidi. Kaikkia näitä nimiä hän on lainannut, ja käyttänyt myös kirjoissaan. Oman etunimensä epätavallisen kirjoitusasun hän sai isänsä Stephenin nimen pohjalta. Meyerin ollessa neljävuotias hänen perheensä muutti Arizonan osavaltion pääkaupunkiin Phoenixiin.Hän kävi Chaparral-nimistä lukiota Scottsdalessa ja jatkoi myöhemmin opiskelua Utahin Provossa sijaitsevassa Brigham Youngin yliopistossa, missä hänen pääaineenaan oli englanti. Meyer valmistui yliopistosta vuonna 1995. Vuonna 1994 hän meni naimisiin Christian "Pancho" Meyerin kanssa. Parilla on kolme poikaa: Gabe, Seth ja Eli. Hän on omaa sukuaan "Stephenie Morgan".

Suuren suosionsa myötä Meyerin ja Houkutuksen on usein sanottu luoneen ympärilleen niin kutsutun "Twilight-ilmiön", jota on verrattu J. K. Rowlingiin ja hänen Harry Potter -kirjasarjaansa. Houkutuksen ihailijat ilmaisevat itseään monilla tavoilla. Time-lehden mukaan he esimerkiksi kirjoittavat sarjan pohjalta omia tarinoitaan internetiin, pukeutuvat sen hahmoiksi ja ovat perustaneet Houkutus-aiheisia yhtyeitä. Lehti mainitsee Meyerin julkisten esiintymisten vetävän monituhatpäisiä yleisöjä. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on US Weekly -lehden mukaan lukenut Houkutus-kirjasarjaa yhdessä vanhemman tyttärensä Malian kanssa.

Houkutus-kirjojen tapahtumat sijoittuvat pieneen Forksin kaupunkiin Yhdysvaltain Washingtonin osavaltiossa. Kaupunki on saanut paljon huomiota, ja kunnianosoituksena kirjailijalle se juhlii Stephenie Meyer -päivää Bella Swan -hahmon syntymäpäivänä 13. syyskuuta. Sarjan suosio on lisännyt turismia kaupunkiin, ja kaupunkilaiset ovat alkaneet esimerkiksi myydä sarjaan liittyviä tuotteita sekä järjestää Houkutus-aiheisia kiertokäyntejä Forksissa ja sen lähialueilla.

Meyer on innokas lukija ja on maininnut useiden kirjojen vaikuttaneen omiin teoksiinsa. Meyer on kertonut, että jokaisella Houkutus-sarjan osalla on omat innoituksensa klassikkoteoksissa ja että kirjat perustuvat löyhästi näihin. Ensimmäistä osaa Houkutusta innoitti Jane Austenin teos Ylpeys ja ennakkoluulo kun taas Uusikuu perustuu löyhästi William Shakespearen näytelmään Romeo ja Julia. Epäilys sai innoitusta Emily Brontën Humisevasta harjusta.Viimeinen osa Aamunkoi perustuu osittain Shakespearen näytelmään Juhannusyön uni, mutta Meyerin mukaan myös muut teokset inspiroivat sitä.Meyer on kertonut saaneensa kirjoittaessaan innoitusta musiikista ja on lähettänyt nettisivuilleen niin kutsuttuja soittolistoja kappaleista, jotka erityisesti ovat inspiroineet häntä. Meyerin suosikkiyhtyeitä, jotka usein esiintyvät soittolistoilla, ovat muun muassa Muse, Blue October, My Chemical Romance, Coldplay ja Linkin Park.

©2020 TwilightFinland - suntuubi.com