Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TWILIGHT SARJAN- MUUT HENKILÖT JA HAHMOT:

 

CHARLIE SWAN

Charlie Swan on Bellan isä ja Renéen entinen aviomies. Charlietä esittää Billy Burke. Hän työskentelee Forksin pikkukaupungin poliisipäällikkönä. Charlie meni naimisiin Renéen kanssa kun he valmistuivat high schoolista. Pian he saivat tyttärensä Bellan. Muutaman vuoden sisällä Renée erosi Charliesta ja muutti pois Forksista. Sen jälkeen Charlie näki tytärtään Bellaa kesäisin tämän vieraillessa Forksissa. Renéen mentyä naimisiin Phil Dwyerin kanssa Bella muuttaa isänsä luokse Forksiin, ja Charlie totuttelee elämään teini-ikäisen tyttärensä kanssa. Charlien hyviä ystäviä ovat Billy Black ja Harry Clearwater, joiden kanssa hän käy kalassa ja katsoo urheilua televisiosta. Aluksi Charlie suhtautuu epäilevästi Bellan poikaystävään Edward Culleniin, mutta pitää tämän siskosta Alice Cullenista. Charlie pitää pitkään Jacobia parempana kumppanina Bellalle, mutta oppii hyväksymään Edwardin ja antaa siunauksensa hänen ja Bellan suhteelle. Aamunkoissa hän on mukana Bellan häissä ja viettää myöhemmin aikaa tyttärentyttärensä Renesmeen kanssa saatuaan tietää Cullenien yliluonnollisen salaisuuden. Aamunkoissa paljastetaan hänen seurustelevan Harryn lesken Sue Clearwaterin kanssa.

RENÈE DWYER

Renée Dwyer (ent. Renée Swan) on Bellan äiti ja Charlien entinen vaimo. Häntä esittää Sarah Clarke. Renée meni lukion suoritettuaan naimisiin Charlie Swanin kanssa, ja he saivat Bellan. Pian tytön syntymän jälkeen Renée kuitenkin jätti Charlien ja muutti pois Forksista. Hän päätyi lopulta asumaan Arizonan Phoenixiin, missä hän kasvatti tyttärensä Bellan. Sarjan alkaessa Renée on juuri mennyt naimisiin baseball-pelaaja Phil Dwyerin kanssa. Miehensä työn takia Renéen on matkustettava ympäri maata, minkä vuoksi Bella muuttaa isänsä Charlien luo Forksiin. Muuton jälkeen Bella ja Renée, joilla on aina ollut läheiset välit, kirjoittelevat toisilleen usein sähköpostia. Aamunkoissa Bella pelkää kertoa äidilleen kihloistaan Edwardin kanssa, sillä omasta kokemuksestaan karaistunut Renée pitää teini-ikäisten avioliittoja järjettöminä. Renée kuitenkin uskoo Bellan olevan muita järkevämpi ja antaa parille siunauksensa. Muututtuaan vampyyriksi Bella ei ota yhteyttä äitiinsä tietäen ettei tämä suhtautuisi asiaan hyvin. Renéellä on Bellan kautta yksi lapsenlapsi, Renesmee Cullen. Renesmeen etunimi on sekoitus Renéen ja Edwardin äidin Esmen nimistä.

BILLY BLACK

Billy Black on Jacobin isä ja Swanien vanha perhetuttava. Billyä esittää Gil Birmingham. Jacobin isä Billy asuu La Pushissa, hieman Forksin ulkopuolella, intiaanireservaatissa. Billy on Bellan isän Charlie Swanin hyvä ystävä ja perheen vanha tuttava jo vuosien takaa. Billy ja Charlie viettävät paljon aikaa yhdessä kalastelemassa ja katselemalla koripallo-otteluita. Ihmissudet ja vampyyrit eivät tule toimeen keskenään, ja Billy inhoaa Edwardia varoittaen Bellaa pysymään kaukana Culleneista. Billyllä on Jacobin lisäksi kaksostyttäret Rachel ja Rebecca. Hänen vaimonsa Sarah kuoli ennen kirjasarjan alkua auto-onnettomuudessa.

JAMES

James on verenhimoinen vampyyri, joka esiintyy kirjasarjan ensimmäisessä osassa Houkutus. Vuonna 2008 tehdyssä elokuvassa Twilight – Houkutus Jamesia esittää Cam Gigandet. Ihmisverta juova James, hänen tyttöystävänsä Victoria ja Laurent sattuvat paikalle Cullenin perheen viettäessä aikaa Bellan kanssa ja James ottaa tytön uudeksi saalistuskohteekseen. Hän alkaa jäljittää tyttöä, joka pakenee Arizonaan, Phoenixiin. James löytää Bellan kotiin ja hämää häntä puhelinsoitolla tulemaan vanhalle balettistudiolle. Bella huomaa joutuneensa ansaan ja yrittää paeta, mutta ei pysty taistelemaan vampyyria vastaan. Edward ja muut Cullenit löytävät studiolle, mutta James on jo ehtinyt purra Bellaa. Edward saa kuitenkin imettyä myrkyn Bellasta, joka pysyy ihmisenä. James otetaan kiinni, ja Cullenit tuhoavat hänet ainoalla keinolla, jolla vampyyrin voi tappaa. He repivät Jamesin palasiksi ja polttavat jäänteet. Myöhemmissä osissa Jamesin entinen rakastettu Victoria yrittää kostaa Jamesin kuoleman Culleneille ja Bellalle.James on myös jäljittäjä, ja hänellä on "tappava" hajuaisti. Ainoat jotka ovat selvinneet Jamesin tuholta ovat: Alice ja Bella.

VICTORIA

Victoria on vampyyri ja Jamesin rakastajatar. Elokuvasarjan kahdessa ensimmäisessä osassa Twilight - Houkutus ja Twilight - Uusikuu Victoriaa esittää Rachelle Lefevre, ja vuonna 2010 ilmestyvässä elokuvassa Twilight - Epäilys häntä esittää Bryce Dallas Howard. Ulkonäöltään Victoria kuvataan punahiuksiseksi kauniiksi naiseksi, jolla on punaiset silmät. Hän esiintyy ensi kertaa sarjan ensimmäisessä osassa Houkutus. Hän kuuluu Jamesin ja Laurentin ryhmään ja auttaa Jamesia metsästämään Bellaa. Sarjan toisessa osassa Uudessakuussa Victoria haluaa kostaa Culleneille ja Bellalle Jamesin kuoleman, mutta Forksia suojelevat ihmissudet vaikeuttavat hänen pääsyään takaisin kaupunkiin. Kirjasarjan kolmannessa osassa Epäilys Victoria suunnittelee edelleen kostoa. Hän kokoaa vastasyntyneiden vampyyrien armeijan, sillä vastasyntyneet eivät voi hallita verenhimoaan haistaessaan ihmisen veren, ja matkaa heidän kanssaan Forksiin kohtaamaan Cullenit taistelussa. Victoria ajautuu taisteluun Edwardin kanssa ja joutuu tämän tuhoamaksi saamatta kostoaan.Edward uskoo Victorian omaavan kyvyn joka kertoo hänelle milloin kannattaa paeta paikalta.

LAURENT

 

Laurent on vampyyri, joka kuuluu Jamesin johtamaan vampyyrikolmikkoon. Hän on tumma, jolla on rajun punaiset silmät.Elokuvasarjan kahdessa ensimmäisessä elokuvassa Laurentia näyttelee Edi Gathegi. Toisia ryhmän jäseniä rauhanomaisempi Laurent ei halua ottaa osaan Jamesin ja Victorian aloittamaan Bellan jahtaamiseen vaan lähtee Carlislen suosituksesta Alaskaan Denalin vampyyriyhteisöön, joka elää Cullenien perheen tavoin ainoastaan eläinten verellä. Yhteisössä ollessaan Laurentista tulee läheinen erään sen jäsenen, Irinan, kanssa. Hän juo kuitenkin yhä salaa ihmisverta ja pitää yhteyttä Victoriaan. Uudessakuussa hän suostuu tekemään palveluksen Victorialle ja matkustaa Forksiin tiedustelemaan Culleneista. Forksissa hän törmää Bellaan ja yrittää Victorian mieliksi tappaa tämän. Ennen kuin Laurent ehtii tappaa Bellan hän joutuu ihmissusien hyökkäyksen kohteeksi ja saa yhteenotossa surmansa. Hänen ystävävsä Irina on katkera siittä,kun sudet(muuttujat)tappoivat Laurentin ja haluaa kostaa.

JESSICA STANLEY

Jessica on Bellan koulutoveri ja ystävä. Elokuvissa Jessicaa esittää Anna Kendrick. Ensimmäisessä kirjassa Houkutus he ovat hyviä ystäviä. Uudessakuussa heidän ystävyytensä joutuu koetuksella Bellan murruttua Edwardin lähdön jälkeen. Jessica pitää Mike Newtonista ja yrittää saada tämän huomion keinolla millä hyvänsä. Aamunkoissa Jessica nähdään Bellan häissä yhdessä Mike Newtonin kanssa.

MIKE NEWTON

Mike on Bellan koulutoveri. Elokuvissa Mikeä esittää Michael Welch. Mikella on kirjoissa melko pieni rooli. Hän on Bellan koulutoveri, joka ihastuu nopeasti tyttöön tämän muutettua Forksiin. Bella kuitenkin pitää Mikea vain ystävänään. Houkutuksessa Mike pyytää Bellaa mukaansa koulun tanssiaisiin, mutta Bella väittää lähtevänsä sinä viikonloppuna Seattleen. Lopulta Mike pyytää Jessica Stanleya, joka on ihastunut Mikeen. Mike ja Bella ovat samassa urheiluliikkeessä töissä toisessa osassa Uusikuu. Aamunkoissa Mike osallistuu yhdessä Jessican kanssa Bellan ja Edwardin häihin.

 ANGELA WEBER

Angela on Bellan koulutoveri. Elokuvissa häntä esittää Christian Serratos. Angela on kirjassa kuvattu pitkäksi, ujoksi, hiljaiseksi ja hyvin kiltiksi tytöksi. Hänellä on ruskeat hiukset ja ruskeat silmät. Angelalla ei ole suurta roolia kirjoissa, mutta Epäilyksessä hänestä ja Bellasta tulee kuitenkin hyvät ystävät. Aamunkoissa hänet nähdään Bellan ja Edwardin häissä. Hänen isänsä, joka on pappi. lukee Bellan ja Edwardin valan, ja Angela itse saa kiinni Bellan heittämän kukkakimpun. Angela seurustelee Eric Yorkien kanssa.

ERIC YORKIE

Eric Yorkie on Bellan koulutoveri.Elokuvissa Ericiä esittää Justin Chon. Eric on Bellan luokkatoveri, joka on oitis kiinnostunut tytöstä tämän muutettua Forksiin. Häntä kuvataan "yliavuliaaksi shakkikerholaiseksi". Hän on erittäin pitkä, ja hänellä on tummat hiukset. Eric pyytää Bellaa kanssaan koulun tansseihin, mutta Bella kieltäytyy ja valehtelee menevänsä Seattleen sinä viikonloppuna. Myöhemmin Eric alkaa seurustella Angela Weberin kanssa.

 

Twilight-bella-charlie-billy-jacob.jpg

©2020 TwilightFinland - suntuubi.com