Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

" En enää välittänyt siitä, mitä kukakin ajatteli. Minun ei tarvinnut. Olin nyt jumala. Vahvempi, nopeampi, parempi. Kenelläkään muulla ei ollut merkitystä." Hän on vastasyntynyt vampyyri. Hän on osa Victorian - Edwardin kostonhimoisen arkkivihollisen - armeijaa, jonka tehtävä on tuhota Cullenit ja Bella. Bree Tannerin punaisten silmien kautta välittyy nuorten vampyyrien verenhimoinen maailma ja sen pimeät puolet. Breen elämää syventävä tarina kulkee uusien vaarojen ja salaisuuksien kautta Epäilys-romaanista tuttuun unohtumattomaan päätökseen."

Bree Tannerin lyhyt elämä kuuluu Houkutus-sarjaan. Se kertoo vastasyntyneestä vampyyristä nimeltä Bree Tanner, joka esiintyy ensimmäisen ja viimeisen kerran kirjasarjan kolmannessa osassa Epäilys. Bree on nuori, yksi Victorian (ks. Muut hahmot) luomista vampyyreistä tämän vastasyntyneiden vampyyrien armeijaan, joiden tehtävänä on tuhota Cullenit. Kirja on kirjoitettu Breen näkökulmasta, vaikka koko kirjasarja on suurimmaksi osaksi kirjoitettu päähenkilön, Bella Swanin, näkökulmasta.Meyer antoi ohjaaja David Sladen, käsikirjoittaja Melissa Rosenbergin ja muutaman näyttelijän lukea kirjan tarinan kirjaan perustuvan elokuvan Twilight – Epäilys ollessa tuotannossa. Bree ei elä pitkää elämää vampyyrina: suomennetun Epäilyksen teoksessa hän tulee ensi kertaa esiin sivulla 475 ja kuolee sivulla 483.

Meyer itse kirjoittaa kirjasta seuraavasti:

"Tämä tarina on sellainen, jota työskentelin vähän väliä, huvin vuoksi, aikana jolloin kirjoitin ja editoin muita Houkutus-kirjasarjan kirjoja. Myöhemmin, kun The Twilight Saga: The Official Guide julkaistiin, niin ajattelin että se voisi olla hyvä paikka Breelle. Hänen tarinansa on kiva lisäys Epäilykseen; se selittää paljon asioita, joita Bella ei koskaan tiennyt. Joten minä poistin sen ja lisäsin sen Guideen*."

* Guide = The Twilight Saga: The Official Guide -opas.

 

Bree Tannerin lyhyt elämä julkaistiin Yhdysvalloissa 5. kesäkuuta 2010 ja sen sai ladata ilmaiseksi kirjojen viralliselta nettisivustolla 5. kesäkuuta - 7. kesäkuuta välisenä aikana. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan dollarin verran Amerikan punaiselle ristille, jotka auttavat Haitia ja Chileä. Digitaalisesti ladanneet saavat myös lahjoittaa.

Suomessa kirja ilmestyi 11. kesäkuuta 2010 nimellä Bree Tannerin lyhyt elämä.

©2020 TwilightFinland - suntuubi.com